Блог | tkmebel

Как да изберем обзавеждането на спалнята

28.09.2023 г.
1 мин
img

Не всеки ден ни се налага да обзавеждаме новото си жилище или да ремонтираме досегашното си такова. Обзавеждането на дома ни е един от онези важни моменти, в които влагаме цялото си внимание и въображение, за да осигурим функционалност и уют, на които да се наслаждаваме дълго. Как да обзаведете спалнята си като вземете предвид и своите специфични нужди е въпрос, чийто отговор търсим. Прочетете някои от нашите полезни и вдъхновяващи съвети, които ще гарантират, че ще намерите идеалното обзавеждане за вашето спално помещение.

1. Размери и пропорция

Докато обмисляте как да изберете подходящото обзавеждане за спалня, важно е да сте сигурни, че всяка мебел ще се вписва добре в пространството. Ако спалнята ви е голяма, лесно можете да поставите вътре голямо легло, но в по-малките помещения ще е необходимо да се съобразите с размера. Начертайте план на стаята преди да закупите мебелите и измерете дължината и ширината. Предварително вземете размерите на мебелите, които харесвате, за да сте сигурни, че ще паснат добре. Ако леглото е твърде голямо, то може да заема твърде много пространство, което ще затрудни придвижването. Старайте се да изберете мебели, които са пропорционални на размера на стаята ви.

2. Помислете колко място за съхранение ще ви е необходимо

  • Ако притежавате много дрехи, обувки и аксесоари, но малък гардероб, вероятно ще имате нужда от по-големи мебели в спалнята.
  • Раклата и скриновете ви осигуряват много чекмеджета, така че това е подходяща опция за съхранение на бельо и ризи - спретнато сгънати и прибрани. Освен ракла и скринове, потърсете и други опции за съхранение.
  • Модерна и функционална пейка с отделение за съхранение или легло с чекмеджета могат да осигурят допълнителното пространство, от което се нуждаете.
  • Помислете за трикрилен или четирикрилен гардероб, ако предпочитате да закачите дрехите си вместо да ги сгънете. Освен гардероба, надстройките към тях са добър вариант, който осигурява достатъчно пространство за съхранение на вещи и е често предпочитана опция, която спестява място в стаята, тъй като се монтира вертикално над гардероба.
  • Подматрачното пространство под някои от предлаганите на пазара спални също се счита за голямо предимство именно в случаи, в които се колебаем къде да съберем всичките си вещи. Заложете на легло с място за съхранение под него, за да оползотворите максимално всички възможности.

3. Функционалността на спалнята

Докато повечето хора използват спалните си само за спане, вие може да превърнете помещението в многофункционално. Малка масичка с фотьойл, кътче за разкрасяване с тоалетка или бюро със стол за работа са необходимост, която изисква малко пространство, а в същото време осигурява комфорт. Помислете как бихте искали да използвате спалнята си освен за сън и след това изберете конкретното обзавеждане, което ще ви бъде необходимо.

4. Помислете за предпочитания от вас стил и дизайн

Точно както другите стаи в дома ви, така и мебелите за вашата спалня ще отразяват самите вас. Може би харесвате модерните хрумвания или си падате по индустриалния стил? Помислете за формите, цветовете, материалите и покритието на стените, които биха отразили вашето виждане. Разгледайте разнообразието от различни мебели, докато намерите всички онези, които показват вашата индивидуалност. Превърнете спалнята си в място на комфорт, където можете да бъдете себе си.

5. Заложете на качеството

Винаги когато купуваме мебели е добре да обърнем внимание на качеството им, за да може те да ни служат възможно най-дълго време. Докато избирате новото си обзавеждане заложете на марки и производители, които познавате и на които имате доверие. Качествените материали издържат изпитанието на времето и обещават комфорт години наред. Запознайте се с всички онези подробности, свързани със суровините за производство, историята на производителя на конкретната мебел, оценките на потребителите и др. Когато купувате висококачествени мебели, вие получавате много повече за парите си – затова не пестете ресурси в обзавеждането на спалнята си.

6. Изберете подходящия цвят

Цветът на мебелите, както и този на стените в помещението, със сигурност се отразява на усещанията и емоциите ни. Когато говорим за спалнята, не забравяйте да изберете мебели с цветове, които ще ви помагат да се чувствате спокойни и отпочинали в края на деня. Ако новите ви мебели са твърде тъмни, това може да ви накара да се почувствате претоварени или напрегнати. Ако са твърде ярки, това може да стимулира ума ви и да затрудни заспиването. Съветът ни е да заложите на мебели в светли, неутрални цветове, които лесно да се съчетават с почти всичко. Ако идеята ви е да добавите и малко колорит в спалнята си, то лесно ще успеете да го осъществите с ново спално бельо, цветни килими или произведения на изкуството. Модерните тонове на сивото и синьото са най-предпочитани за цветовете на стените в спалнята. Дайте свобода на въображението си и открийте подходящите мебели в цветова схема, която съответства на цвета на стените и пода и която е лесна за адаптиране, когато вашият вкус и стил се променят.

7. Завършете пространството с декорация

След като решите по какъв начин да обзаведете своята спалня, допълнете я с подходящата декорация. Поставете картина на стената, поместете красиво саксийно растение или заложете на акцентен килим, който да освежи помещението. С тези съвети можете лесно да намерите подходящото обзавеждане, за да превърнете спалнята в любимата част от дома си.

За още вдъхновения, най-актуалните тенденции в света на мебелите и текущите ни промоции, разгледайте най-популярните ни категории "Спални" и "Промоции". 

Консултантите ни са на ваше разположение всеки делничен ден между 10:00 и 19:30 ч. и от 10:00 до 17:30 ч. през уикендите! Очакваме ви!

Мисия нов диван - важни съвети при избора на мека мебел

28.09.2023 г.
1 мин
Какъв диван да изберете за новото си обзавеждане и на какво да обърнете внимание при подбора

Модулни кухни срещу кухни по поръчка

28.09.2023 г.
1 мин
На каква кухня да заложите при новото си обзавеждане? Модулна кухна или кухня по поръчка?

Получете първи информация за промоции и новини