Блог | tkmebel

Как да обзаведем новото си антре - важни съвети от специалистите

30.05.2024 г.
1 мин
img

Антрето е първото помещение, което прави впечатление, когато пристъпим прага на един дом. Обзавеждането там играе важна роля за цялостния облик на дома и се приема за акцента, който непременно забелязват всички гости. Непременно ще се съгласите с нас, че антрето освен красиво, трябва да бъде и функционално – в него залагаме на подходящи мебели, които подпомагат организирането на много от вещите ни.

Как да обзаведете своето ново антре, на какво да обърнете внимание в интериора и кои грешки може да избегнете, ще разберете от нашия материал. 

1. Изберете светли цветове за стените и тавана. За да увеличите оптически пространството, ще е добре да заложите на светли нюанси на бялото, слонова кост или светло сиво. Цветът трябва да бъде съобразен с интериора на целия дом, така че може да заложите на пастелно розово или градинско зелено като цвят едва тогава, когато характера на останалата част от дома го позволява.  

2. Използване на огледала за разширяване на пространството. Огледалата оптически увеличават помещението, правят го по-светло, но и по-уютно и практично. Можете да изберете огледало за цяла стена или серия от огледала, които да бъдат подредени спретнато по стените.

3. Полагане на под, който се комбинира добре с останалата част от дома. Подовата настилка е много важна за декорирането на антрето. Заложете на подходящ цвят ламинат или като алтернатива изберете плочки, които ще се комбинират добре с цвета на стените.

4. Използвайте малки акценти при обзавеждането. Още по темата за оптичния ефект, препоръчително е да използвате мини аксесоари за обзавеждане: малка табуретка или висока, но с тънки крачета или основа, също така фини закачалки или много малки картини по стените.

5. Поставяне на LED ленти на стратегически точки.  LED лентите, които са изключително лесни за намиране и доста бюджетни, помагат да се заобиколят контурите и формата на входа, когато той е особено тесен. Само една лента е достатъчна, за да придаде зашеметяващ ефект в пространството, особено когато настъпи вечерта и другите светлини са изключени.

6. Вмъкване на емблематична мебел. Когато антрето е достатъчно просторно, може да помислите за поставянето на акцентна мебел - особено изискана лампа, фотьойл, стол или табуретка със силно естетическо въздействие. 

hall

Класически или модерен: кой стил да изберете за антрето

Класическият стил диктува предпочитанието към естетиката за сметка на функционалността или технологията. Дървото е преобладаващият материал, като са предпочитани цветове като бук, череша, махагон и дъб. Резбованата и декорирана дървена ламперия може да се яви отличителният елемент в интериора.

Други често използвани материали са мрамор и стъкло, съответно за подове и декоративни кътчета, както и кристалите – в полилеите. Семплите килими често се срещат в класическия стил. Човек може да избере между правоъгълни пътеки или квадратен килим за допълнително дефиниране на пространството, а ако е малко по-смел - кръгъл килим за идеално разделение на входа и дневната.

Модерният или все по-популярният минималистичен стил представялва сдържана елегантност. Така всеки, който пристигне в дома ви за първи път, ще бъде посрещнат от прави линии и топло усещане за ред, чистота и светлина. Не забравяйте, че обзавеждането на антре в модерен стил означава преди всичко практичност: всеки елемент ще има не само естетическа стойност, но и много очевидна практична функция.

Какви мебели да изберете за обзавеждане на антре

    • Гардероб - За да се оптимизира пространството в антрето е нормално зоната да се оборудва с шкафове с функция за съхранение на палта, обувки, шапки, шалове, чанти.

    • Пейка - Сред най-популярните мебели за уютно, но изискано антре са именно пейките. Отново можем да открием различни дизайнерски решения: традиционни пейки, изработени от дърво или тапицирани с кадифе или дори кожа.

    • Рафтовете - Рафтове, чекмеджета, висящи полици или истинска библиотека. Рафтът се превръща в многофункционален елемент, винаги полезен за поставяне на ценни предмети близо до вратата. Също така върху рафтовете можем да поставим като акцент любимите ни снимки и картини.

Ако все още не сте се сдобили с новите си мебели, доверете се на професионалистите от ТК Мебел, които ще ви дадат правилните насоки и ще ви осигурят съдействието, от което се нуждаете. Продавач-консултантите ни ви очакват в магазина ни на адрес бул. Панчо Владигеров 1 всеки делничен ден между 10:00 и 19:30 часа и през почивните дни между 10:00 и 17:30 ч.

 

Мисия нов диван - важни съвети при избора на мека мебел

30.05.2024 г.
1 мин
Какъв диван да изберете за новото си обзавеждане и на какво да обърнете внимание при подбора

Модулни кухни срещу кухни по поръчка

30.05.2024 г.
1 мин
На каква кухня да заложите при новото си обзавеждане? Модулна кухна или кухня по поръчка?

Получете първи информация за промоции и новини