Блог | tkmebel

Как да изберем подходящото двуетажно легло за децата си

16.01.2024 г.
1 мин
img

Ако сте родител, то със сигурност знаете, че намирането на идеалното двуетажно легло за вашите деца може да се окаже трудна задача. На пазара се предлагат множество варианти, всеки от които със своите предимства и уникални характеристики. В тази статия ще ви преведем през процеса на избор на подходящото двуетажно легло за вашите деца, превръщайки спалнята им в забавно, вдъхновяващо и функционално пространство.

Какви видове двуетажни легла се предлагат?

Първо и най-важно е да се запознаете с различните видове двуетажни легла. Какви са те?

    • Стандартни двуетажни легла: те се състоят от две легла, подредени едно върху друго, със стълба за достъп до горното легло.

    • Лофт легла или тавански легла: те включват повдигнато легло с отворено пространство отдолу, което може да се използва за съхранение, бюро или зона за игра.

    • Легла с разгъване: Този тип легла се състоят от легло на втория етаж и място за почивка (тип диван) на долния етаж. Долното ниво се разгъва като осигурява място за спане при нужда. 

Всички видове двуетажни легла са чудесна алтернатива за семействата, които искат да спестят пространство, а в същото време желаят да си осигурят комфорт при спане. В случаите, когато децата са две или три, двуетажните легла често пъти се оказват най-доброто решение. Съобразете се с нуждите, предпочитанията и наличното пространство в спалнята на вашите деца, когато избирате типа двуетажно легло.

Изберете правилния материал и дизайн

Двуетажните легла се изработват от различни материали като дърво, метал и висококачествен MDF. Дървените двуетажни легла са издръжливи, металните са леки и по-достъпни, докато висококачественият MDF предлага модерен и елегантен дизайн. Ако се колебаете за дизайна на леглото, вземете под внимание цялостния интериор в стаята на децата ви и техните лични предпочитания. 

Помислете за функциите за безопасност

Безопасността трябва да бъде основен приоритет при избора на двуетажно легло за вашите деца. Заложете на функции като:

    • Парапети на горното легло за предотвратяване на падания;

    • Здрава стълба с неплъзгащи се стъпала и парапети;

    • Разстояние между матрака и парапета 16 или повече см. 

    • Препоръчителна възраст на детето - 6+ години за горното легло.

Винаги проверявайте указанията на производителя и препоръките за безопасност преди да направите своята покупка.

Увеличете максимално пространството за съхранение

Едно от най-големите предимства на двуетажните легла е това, че те могат да предложат допълнително място за съхранение. Различните възможности включват: 

    • Чекмеджета за съхранение под леглото;

    • Вградени рафтове или шкафове;

    • Сгъваеми двуетажни легла, които могат да се разделят на две единични легла;

    • Интегрирани бюра или зони за игра.

Монтаж и доставка

Повечето двуетажни легла пристигат добре опаковани на различни модули и изискват сглобяване. Помислете дали ще успеете да сглобите леглото сами или предпочитате да използвате професионална услуга за това. Запознайте се с условията за доставка и се уверете, че сте наясно с всички условия, предлагани от мебелната компания.

Заложете на качество с гаранция 

Важно е да изберете детско легло, изработено от качествени материали, които да издържат дълго. Заложете на добре познати имена в производството на тези мебели и гарантирайте своето спокойствие и това на децата ви.

В заключение можем да обобщим, че изборът на подходящото двуетажно легло за малчуганите включва подбора на типа, материала, дизайна, функциите за безопасност и възможностите за съхранение. Като вземете предвид тези фактори можете да разгледате нашите предложения, с които да организирате детската стая като забавно и функционално пространство, което вашите деца ще харесат.

 

Мисия нов диван - важни съвети при избора на мека мебел

16.01.2024 г.
1 мин
Какъв диван да изберете за новото си обзавеждане и на какво да обърнете внимание при подбора

Модулни кухни срещу кухни по поръчка

16.01.2024 г.
1 мин
На каква кухня да заложите при новото си обзавеждане? Модулна кухна или кухня по поръчка?

Получете първи информация за промоции и новини